Apa itu ID Ejen SSPN? Kod Eksekutif Pemasaran / ID Ejen : 000003227
ba4-000003227

ID Ejen merujuk kepada kod bagi pegawai pemasaran SSPN yang diberikan kebenaran untuk pemasaran secara atas talian.Seorang Ejen tidak semestinya pegawai yang bertugas sepenuh masa di PTPTN. Terdapat 3 kategori ejen online SSPN iaitu Eksekutif Pemasaran (Pegawai PTPTN sepenuh masa) , Ejen Pemasaran Online (EPO- Ejen Online PTPTN) dan Rakaniaga Affiliate(RNA – Ejen Online PTPTN).

 

Kod Eksekutif PTPTN pula adalah kod bagi seorang Eksekutif Pemasaran yang bertugas sepenuh masa di mana-mana cawangan PTPTN / HQ PTPTN.

 

Bagi pembukaan akaun SSPN-i , hanya Eksekutif Pemasaran sepenuh masa PTPTN-SSPN diberikan kebenaran untuk membantu anda bagi pembukaan akaun SSPN-i secara online. Sila pastikan kod yang dimasukkan adalah Kod Eksekutif Pemasaran.

 

Bagi pembukaan SSPN-i Plus pula , ID Ejen bagi Eksekutif Pemasaran , EPO dan RNA boleh digunakan.

 

Untuk semakan ID ejen , sila layari  , https://sspniplusonline.ptptn.gov.my/sspniplusonline/CheckStatusAgent.aspx

 

Pastikan ID Ejen yang anda masukkan bukan ID Ejen yang diberhentikan atau ditamatkan.

 

Bagi pembukaan akaun SSPN-i Plus pula terdapat 3 jenis ID Ejen yang dibenarkan iaitu Eksekutif Pemasaran sepenuh masa PTPTN, Ejen Pemasaran Online dan Rakaniaga Affiliate SSPN-i Plus.

 

Kod Eksekutif PTPTN / ID Ejen bagi laman sspni.lovesspni.com ialah 000003227 , merupakan kod staff / Eksekutif Pemasaran yang bertugas sepenuh masa di PTPTN-SSPN.

 

Bagi pelanggan yang memasukkan Kod Eksekutif PTPTN / ID Ejen : 000003227 anda boleh berhubung dengan Pn. Nurul Syeefak melalui  emel rasmi : syeefak@ptptn.gov.my untuk semakan pembukaan.

 

Kepada pelanggan yang tidak memasukkan Kod Eksekutif pemasaran / ID Ejen dalam transaksi pembukaan akaun atau penambahan simpanan, emelkan resit transaksi anda ke hashikin@ptptn.gov.my untuk semakan status transaksi.